12O- Res a celebrar!

Publicat el

La “Fiesta de la Raza” va ser instaurada per primera vegada el 1918 i, posteriorment, potenciada pel franquisme amb un decret el 1940. Mentre a Europa els trens transitaven cap als camps d’extermini, el franquisme muntava el seu parapet feixista d’exaltació pàtria. Una exaltació que canvià la denominació de ‘Dia de la Raza’ a ‘Fiesta de la Hispanidad’ el 1958, quan el franquisme va ser homologat per les «democràcies» occidentals i calia esborrar tota referència a la recent aliança amb l’Alemanya nazi.

El Dia de la Hispanitat, tant pel seu contingut exaltació de la conquesta i extermini dels pobles indígenes d’Amèrica, com pels seus orígens polítics, és una de les pitjors expressions del nacionalisme espanyol.

És per això, que el 12 d’octubre, als Països Catalans no tenim res a celebrar!

ei12oct