Qui som?

L’assemblea de joves d’Arran Blanes neix a principis de l’estiu de 2013 quan diversos joves de la localitat vam començar a reunir-nos per tal de donar resposta a les problemàtiques que ens afecten com a joves, apostant així per construir el moviment juvenil. Van passar cinc mesos carregats d’activitats, entre les quals destaquen la rebuda que vam organitzar per en Felip Puig al municipi i una concentració mostrant el nostre rebuig a l’assassinat de Pavlos Fyssas. I, finalment, a principis d’octubre, vam passar a formar part d’Arran. Els següents mesos del 2013, l’assemblea va treballar entorn el 25 de novembre amb agitació i una xerrada sobre l’amor romàntic.

A principis del 2014, l’assemblea va participar molt activament amb la PAHC i treballant entorn la repressió i les seves conseqüències juntament amb l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, Alerta Solidària (AS). A través de la participació de la Xarxa de Lluita pels Drets Socials de Blanes, vam impulsar la primera Marxa Lila pel 8 de març. Al mateix temps, vam presentar la campanya d’AS, “Som Força”, i vam participar de la Marxa pels Drets Socials de Girona. Vam treballar plegats en la inauguració del Casal La Cooperativa. En el primer de maig, es van organitzar les primeres jornades de formacions marxistes. No va ser fins a finals de juny que el projecte capdalt de l’assemblea, l’alliberament d’un espai per les joves, el poble i les lluites socials, es va veure realitzat amb l’ocupació de l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge. En el qual es va fer el cinefòrum per l’alliberament LGTBI, com a primera activitat.

Durant l’estiu, l’assemblea va presentar la campanya local “A Blanes, arrelem el combat juvenil!” amb la qual es va treballar l’oci i el dret a l’habitatge des d’una perspectiva juvenil. L’11 de setembre, després de la participació en la Marxa de Torxes, es va presentar la primera Festa per la Independència dels Països Catalans, a l’Ateneu. Des de l’Ateneu, es van impulsar jornades de solidaritat per la detenció del jove vallecà (Castilla), Alfon, en les quals Arran vam participar activament. Portàvem ja un any d’assemblea i ho vam celebrar entre l’Ateneu i la Cooperativa amb totes aquelles que ens van acompanyar durant el primer any de vida. El conjunt dels moviments socials vam portar a terme la campanya de suport a la Vaga de Totes durant l’octubre. Juntament amb la CUP, es va fer feina de cares a la consulta popular del 9 de novembre, apostant per la desobediència com a única via per assolir la independència.

Entrats al 2015, va ser una època fluixa i de poca activitat, en la qual només vam fer un parell d’accions i xerrades, entre les quals destaquen una xerrada sobre el TTIP i l’intent de repetir l’èxit de la primera Marxa Lila. No va ser fins al maig quan, a través de la Comissió Maig Obrer i Anticapitalista, l’assemblea es va reactivar participant d’aquest espai des del qual més de cent persones van sortir durant l’1 de maig. Durant els mesos d’estiu, les joves vam enfocar la nostra feina en l’oposició a la llei mordassa i les ordenances repressives a través de diverses accions.

Vam ser una de les organitzacions convocant de la Marxa de Torxes per la independència, des de la qual vam remarcar els valors socials de la nova república. Així doncs, vam arribar a la celebració dels segon aniversari de l’assemblea. I, durant el 12 d’octubre, vam denunciar el caràcter racista i feixista d’aquesta data.

Així és com entrem en aquest 2016, carregats de nous projectes i lluites…

 

Arran Blanes som l’assemblea al poble de l’organització juvenil de l’Esquerra independentista ARRAN.

Volem esdevenir un espai de trobada del jovent crític del poble per poder donar resposta i oferir alternatives a les problemàtiques que ens afecten de forma més directa, ja sigui com a joves, com a catalans, com a dones, com a persones migrades, com a estudiants o com a treballadores.

Perquè lluitem

El jovent de la nostra vila així com del conjunt  dels Països Catalans vivim sotmesos a la voluntat dels estats capitalistes, que no només ens priven del dret a una vida digne, sinó que a més ens neguen les nostres llibertats com a poble.

Des d’Arran, doncs, lluitem per:

– La construcció d’un moviment juvenil català com a eina per transformar la realitat des d’una òptica que respongui als interessos de les joves dels Països Catalans.

– Assegurar llocs de treball dignes que ens permetin viure dignament i lliures de l’explotació capitalista, que exerceixen sobre el nostre jovent: ETT’s, patronal…

– Assegurar l’accés a un habitatge digne per a totes les joves, plantant cara a immobiliàries i demés especuladors.

 Enfortir la lluita feminista contra l’opressió personal i col·lectiva que suposa per a totes les persones el sistema patriarcal basat en el domini de l’home sobre la dona i dels valors preconcebuts com a masculins per sobre de tots els altres, així com la discriminació sexual o model de vida.

– Defensar el dret del poble treballador català a decidir lliurement el seu futur, lliure de les imposicions dels estats espanyol i francès.

– Combatre el feixisme que dia rere dia creix, i es tolera, pels nostres carrers.

– L’assoliment d’un oci alternatiu, que eviti l’alienació a la que es vol sotmetre al jovent, amb el consum compulsiu de tota mena de drogues, que per interessos de l’Estat, compta amb el beneplàcit dissimulat de les forces d’ocupació presents a el nostre poble.

Organitza’t i lluita amb Arran!

La lluita és l’únic camí!